2023 asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım başladı. Asgari ücrete 2023’te uygulanacak zammın belirlenmesi için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını da geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Öte yandan, komisyon bugün yapılan duyuru ile asgari ücretin belirlenmesi için yapılacak toplantının 20 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

2023 asgari ücrete yönelik henüz net bir rakam açıklanmazken milyonlarca vatandaş yeni asgari ücretin ne kadar olacağı meraklı gözlerle bekleniyor. Öte yandan asgari ücret zammıyla beraber birçok sektörde yeni zamlar gündem olurken devlet tarafından yapılan çok sayıda ödemenin miktarı da artırılacak.

Türkiye’nin gündeminde şu anda ilk sırayı asgari ücret konusu alıyor. Vatandaşların gözü ve kulağı 2023’te asgari ücrete yapılacak olan zamma odakladı. Birçok vatandaşın yakından takip ettiği 2023 asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk ve ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılmıştı.

Adana’da 1 dönem eken para sayma makinesi alıyor! Adana’da 1 dönem eken para sayma makinesi alıyor!

melik yigitel

2023 Asgari Ücrete İlişkin Çarpıcı İddia

Haber Global canlı yayınında asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zamma ilişkin değerlendirmeler yapan gazeteci Melik Yiğitel, 2023 asgari ücret için çok çarpıcı bir iddiayı dile getirdi.

Gazeteci Melik Yiğitel, 20 Aralık 2022 tarihinde toplanacak Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısına yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Yiğitel, 2023 asgari ücrete dair bir rakam da telaffuz etti ve ‘Kesinlikle bundan az olmayacak’ ifadesine yer verdi.

20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak 3. toplantının son toplantı olabileceğini ve masadan ‘uzlaşı’ çıkabileceğini ifade eden Yiğitel, bir rakam da ortaya attı.

Yiğitel, “3. toplantıda el sıkışalım dendi. Taraflar teklifle gelecek, bence uzlaşıyla sona erecek. Ben kesinlikle 8250’den az olmayacak, yani yüzde 50’lik bir artış. Taraflar da ikna edilir” şeklinde konuştu.