Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, Büyükşehir Belediyesi personellerinin cami çıkışında Cumhuriyet gazetesi dağıtmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk oturumu düzenlendi. Son 3 gündür kamuoyunda çıkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın personellerine cami çıkışında Cumhuriyet gazetesini dağıttırması konusuyla ilgili meclis üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Bu bir suçtur”

Kamunun kaynağının neden 1 gazeteye aktarıldığını soran ve suç duyurusunda bulunacağını kaydeden Gülaçtı, “Bunu fotoğraflarda gördük. Fotoğraflarda Adana Büyükşehir Belediyesi logolu kıyafet giymiş şahıslar var. Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının giydiği formayı şahıs eğer çalışmıyorsa neden giyiyor. Bu kişi çıkmış cami çıkışında Cumhuriyet gazetesi dağıtıyor. Çok büyük rakam olduğu söyleniyor. 1 kamyon deniyor. Bunda ki amaç nedir. Adana Büyükşehir Belediye kaynaklarıyla mı dağıtılmıştır. Adana Büyükşehir Belediyesinden ne kadar para çıkmıştır. Kamunun kaynağı neden bir gazete lehine kullanılmıştır. Bunların araştırılması lazım. Sayın il başkanımız gerekli açıklamayı yapmıştır. Bende grup başkan vekili olarak suç duyurusunda bulunacağım. Bu konunun araştırılmasıyla ilgili. Bu gerçekten kamunun kaynağını yanlış yolda özel konuda kullanmaktır. Bir suçtur. Bununla ilgili gerekli suç duyurusunda bulunup müfettiş isteyeceğiz” diye konuştu.