AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Onurlu kadın bir yıl beklemez" sözlerine gelen tepkilerle ilgili,

"Terör örgütünün yapmaya çalıştığı bir eyleme itiraz ediyorum, o yüzden bu kadar büyüdü. Benim genel kurulda konuştuğum şeyler Uşak içindir. Bir terör örgütünün kampanyası içindir, bir kadın içindir. Neden ben hedefim? Ben başörtülü ilk grup başkan vekiliyim ve iddiayı ortaya koyan kadınlar da başörtülü. Böyle bir görüntü için yapılmıştır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Zengin, AK Partili kadınlara ve siyasetine saldırılar olduğunu söyleyerek, “Ben münhasır bir konu için Uşak için, münhasır bir isim için konuştum. Uşak’ta böyle bir olay yaşanmamıştır. Onlar da biliyorlar böyle bir olay yaşanmadığını. Fakat onlar bilerek ve isteyerek, AK Parti aleyhine kampanya başlattılar. Akşener’in konuşmasında da vardı. Benim konuşmamın nereden neşet ettiğini hiç dinlemediğini düşünüyorum. Gerçekten ne olduğuna hiç dönüp bakmadıklarını düşünüyorum. Bir terör örgütünün yaptıkları kampanyanın parçası haline geldiklerini düşünüyorum. ‘Uşak’ta böyle bir hadise yok’ dedim. Bir tek cümle nasıl bu hale gelebilir ki? Bunu söylerken de o olayla ilgili Uşak Valisini arıyorum, İçişleri Bakanını, Emniyet Genel Müdürünü arıyorum ve olayla ilgili detaylı bilgi alıyorum. Kendim mutmain olmasam zaten bunun olmadığını söylemem. Ben yeni kamuoyu önüne çıkan biri değilim. Fikirlerini kamuoyu önünde paylaşan birisiyim, Kadın Kolları Başkanlığı yaptım. Pek çok kanunun hazırlanmasında, sözleşmede nerede nasıl durduğumu hep ifade ettim. Ben binlerce kadının hayattaki mücadelesine destek verdim. Başörtülü bir kadın olarak benim özel bir hassasiyetim var, ben kendim meseleyi anlamadan nasıl ’olmamış’ diye itiraz edebilirim ki” ifadelerini kullandı.

Zengin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Başörtülü kadın avukat ifadesinde diyor ki; ‘Eğer benim müvekkilimle ilgili bir şey olsa ben kendim bunu ifade ederim.’ Bu kadınlara yönelik operasyon, 15 Temmuz’dan sonra terör örgütünün yeniden şekillenmeye, yeniden yapılanmaya çalıştığı süreçte, yeniden yapılanmanın üstünü örtmek için böyle bir şey yaptılar. Avukat arkadaşımın tespitine aynen katılıyorum. Aradan aylar geçiyor, kamuoyunun karşısına çıkarak kendilerine böyle bir şey yapıldığını söylüyorlar. Avukatına dahi söylememiş bir meseleden bahsediyorum. Burada yapılmak istenen, Türkiye’de 15 Temmuz’dan sonra tamamen onlara yapılan operasyonların üstünü örtmek, yeniden yapılanmalarıyla alakalı konunun deşifre edilmesini örtbas etmek. Konunun özü bu. Ben ‘kadının beyanı’ meselesini önemseyen biriyim. Hayatım boyunca bunu savundum. İlk beyanlar çok önemlidir. Devamında da 25 yıl evvel bu konuların Türkiye’de konuşulmasının çok zor olduğu dönemde yaşadıklarını anlatmada zorlandıklarını gördüm fakat bu konu öyle bir konu değil. Bu konunun onunla hiçbir ilgisi yok.”

Söylediklerinin sadece Uşak ile ilgili olduğunu belirten Zengin, “Bu kadar büyük bir kampanya yapıyorsanız, bir savcılık başvurunuz olacak. İş işten geçti, her şey oldu bitti, en azından bir savcılık başvurusu olsaydı. Ondan sonra 4 kadının ifadeleri var. Ben Türkiye’de mevzuattakileri çok iyi biliyorum. Gelişmiş ülkelerde neyse aynı mevzuat var. Bu mevzuata dair uygulanan aramada mevzuata aykırı bir şey varsa onun ilk karşısında duracak kişi benim. Ben söylediğim her şeyi somut bilgiler üzerinden söylüyorum. Kelimeleri hacminden fazla büyütmeden siyaset yapan siyasetçiyim. Terör örgütünün yapmaya çalıştığı bir eyleme itiraz ediyorum, o yüzden bu kadar büyüdü. Benim söylediğim şey sonuna kadar gerçektir ve sadece ve sadece Uşak’la ilgili meseledir. Bugün de içeride 5 tutuklu kişi vardır. Ben takip edeceğim bunu” dedi.

Çıplak arama düzenlemesinin değişmesinin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Zengin, “Bu soruyu bugün cevaplamak istemem. Bunu, bu tartışmayla beraber tartışıyor olsaydık tamam ama bu gerçek mesele değil ki. Benim itirazım olan şey Uşak’tır, olmayan bir şey üzerinden kampanya yapmaktır. Tartışmak istedikleri şey buysa tartışalım ama konu bu değil. Konu, bana ’yok’ dediğim için yapılanlardır. O soruyu gerçek zemininde, gerçek yerinde tartışalım. Ben bu olaydaki kadar çok kampanya yapıldığını görmedim. Bu konu hiçbir zaman bu kadar yanlış zeminde bir yalan üzerinden konuşulmadı. Amaç yeni bir düzenleme yapılmaksa başka insanları suçlamadan ve terör örgütlerini alet etmeden yapmak lazım” şeklinde konuştu.

"Onurlu kadın bir yıl beklemez" sözlerine tepkiler olduğunun hatırlatılması üzerine Zengin, “İffet, namus hayatım boyunca kullandığım kelimeler değil. Kendim o saldırıya maruz kaldım. Ahlak nedir, bugüne kadar biriktirdiğiniz değerler. Ben bekledim o kadınlardan da bana bir telefon, o genel başkanlardan. Siz hangi partidenseniz ona karşı bir tavır alınıyor. Ben bugüne kadar söylediğim her şeyi iradi söylüyorum. Benim genel kurulda konuştuğum şeyler Uşak içindir. Bir terör örgütünün kampanyası içindir, bir kadın içindir. Neden ben hedefim? Ben başörtülü ilk grup başkan vekiliyim ve iddiayı ortaya koyan kadınlar da başörtülü. Böyle bir görüntü için yapılmıştır” diye konuştu.