2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Otel'de aydın ve sanatçıların bulunduğu 35 kişinin yakılarak katledilmesinin 29. yılında kayıpları andıklarını kaydeden Sedat Gül, “Gericiliğe karşı insanlığın kazandığı güne dek yüreklerdeki yangın sönmeyecek” dedi.

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Sedat Gül, Madımak Katliamı'nın 29. yılında aydın ve sanatçıların insanlık tarihine büyük bir utanç olarak geçecek şekilde katledildiğinin altını çizerek, “İnsanlığı ve ilerici değerleri hedef alan bu gibi gericiliğin örgütlü biçimde harekete geçtiği çağdışı girişimlere karşı sarsılmaz bir iradeyle aydınlığın tarafında durmaya devam edeceğiz.” dedi. Gül, Sivas Katliamı davasında verilen zaman aşımı kararının, örgütlü toplumun gericiliğe karşı duruşunu pekiştirmekten öteye gidemediğini ve Madımak Katliamı'nda ortaya çıkan insanlık suçuna karşı bu yaklaşımın kamu vicdanında mahkum olduğunu da kaydetti.

MADIMAK KAYIPLARIMIZI ANIYORUZ, UNUTMAYACAĞIZ

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’ta bulunan çoğunluğu Alevi ve sol görüşlü 51 kişilik grupta Aziz Nesin, Metin Altıok, Hasret Gültekin, Asım Bezirci ve Nesimi Çimen gibi tanınmış isimler de bulunan aydın ve sanatçıların kaldığı Madımak Oteli'nin gözü dönmüş bir grubun saldırısının ardından ateşe verildiğini ve devletin 35 kişinin yanarak katliama dönüşen bu insanlık yangınını izlediğini hatırlatan Sedat Gül, “Tarihe utanç olarak geçen katliamda kaybettiğimiz canlarımızı anıyor, unutmayacağımıza ve unutturmayacağımıza söz veriyoruz. Bu katliama göz yumanları ve katillerin cezasız kalmasını lanetliyor; inançları, fikirleri ve sanatı yüzünden hiç kimsenin ayrımcılığa, şiddete ve daha ötesi siyasi ve politik lince uğramadığı demokratik bir toplum idealimizi yeniden vurguluyoruz” şeklinde konuştu.