Kabine toplantısının ardından Ramazan ayının yeni pandemi kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedbirlerinin 2 haftalık olarak değerlendirileceğini bildirdi. Hafta içi kısıtlamaların saatinin 19.00'a çekildiği, şehirlerarası seyahatin yasaklandığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitimin 8-12 sınıfların dışında uzaktan eğitime geçildiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında uygulanacak koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, yeni tedbirleri şöyle sıraladı:

RAMAZAN AYININ İKİ HAFTASINDA KISITLAMA

-Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma uygulanacak. Amaç iki haftalık sürede vaka ve vefat sayıların düşüş sağlamak.

-İki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklenen iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek.

- Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vefat sayılarını düşürmedeki etkisi rakamlarla, gözlemlerle tespit edilmiştir.

HAFTA İÇİ YASAĞI İKİ SAAT ÖNE ÇEKİLEREK, SAAT 19.00 YAPILDI

- Hafta sonu sokağa çıkma uygulaması sürerken, hafta içi sokağa çıkma uygulamasının saatleri akşam 19.00, sabah 05.00 olarak güncellenmiştir. Zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTINA TOPLU ULAŞIM YASAĞI GERİ GELDİ

- Bir süre önce ara verdiğimiz 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz.

KAMUDA ESNEK MESAİ GELDİ

- Kamuda saat 16.00’da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak, hamileler, kronik hastalığı olanlar, 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.  Şartları uygun olan özel sektör firmaları da bu yönde teşvik edilecektir.

8 VE 12. SINIFLAR HARİÇ EĞİTİM UZAKTAN OLACAK

- Eğitimde sınav sürecinde olan 8’inci ve 12’inci sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek.

-Yeme- içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu ve benzeri mekanlar bayram sonrasına kadar faaliyetlerine ara verecektir.

- Lokanta ve benzeri işletmeler ise Ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek.

GENEL KURULLAR BAYRAM SONUNA ERTELENDİ

- Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve benzeri bütün toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelenmiştir.

- Oteller sadece kendi müşterileri ile sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacaktır.

EVLERDE DE TOPLU İFTAR YASAK

-Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecektir.