AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, yurttaşlara zor günler yaşatan elektrik faturalarına ilişkin düzenleme sinyali vermiş ancak yurttaşların beklentilerini karşılayacak bir adım atmamıştı. 

BİNALİ YILDIRIM DEVREDE

Erdoğan'ın fatura düzenlemesini 'es' geçmesi sonrası AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Erdoğan'ın üst kapalı olarak değindiği fatura düzenlemesine ilişkin konuştu. 

''BİRİM FİYATI GÖZDEN GEÇİRİLECEK''

Erdoğan önceki kabine toplantısında açıkladığı 210 kilowatlık tarife sınırının aynı kalacağını duyuran Yıldırım, elektriğin birim fiyatının yeniden gözden geçireleceğini söyledi. 

Yıldırım şöyle konuştu: ''210 sınırını pek öyle anlamadım. Sınır aynı kalacak. Ancak ucuz tarife dediğimiz 0'dan 210'a kadar olan birim fiyat yeniden gözden geçirilecek. Yapılacak iyileştirme nüfus olarak aşağı yukarı 60 milyondan fazla insanı rahatlatacak bir iş.

 Detayları henüz çalışıyor. İkincisi de birinci kademeye küçük esnafı da dahil ediyor. Hizmet sektöründe yer alan esnaflar, sanatkarlara da bu tarife uygulanacak. Onlarda tek tarife vardı. Birinci, ikinci kademe yoktu.''