Mimar Sedat Gül'ün düzenlediği gecede buluşan mimarlar, Cumhuriyet'in 98. yıldönümünü Ahmet Selçuk İlkan'ın unutulmaz sahnesiyle kutladı, yüksek sesle “Cumhuriyet'in mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz” dedi.

Adanalı mimarlar Yelken Kulübü'nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde bir araya gelerek Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Gecede sahne alan Ahmet Selçuk İlkan, hafızalara işlenen şarkılarını ve şiirlerini seslendirirken, gecede 10. Yıl Marşı bayraklar eşliğinde söylendi. Mimarlar Odası eski Başkanları Samet Karyaldız, Bekir Kamışlı, akademisyenler ve genç mimarlar ile mesleğin öncüsü olan mimarlar da geceye davetli olarak katıldı. 

MİMAR SEDAT GÜL BULUŞTURDU
Mimar Sedat Gül'ün davetiyle gerçekleşen gecede genç ve tecrübeli mimarlar salgın ile geçen uzun bir sürenin ardından aynı etkinlikte bir araya gelerek hasret giderdi. “Bu onurlu ve coşku dolu geceyi meslektaşlarımla paylaşmaktan kıvanç duyuyorum” diyen Mimar Sedat Gül, “Kendisi de meslektaşımız olan Ahmet Selçuk İlkan'a bizi kırmayarak aramızda olduğu için teşekkür ediyorum. Umarım hafızalarımızda özel bir yerde sakladığımız, Cumhuriyet’e yakışır bir coşkuyla hatırladığımız nice anılar biriktiririz. Yaşasın tam bağımsız Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

“YAŞASIN CUMHURİYET”
Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Özlem Şenyiğit, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Cansu Güneşer ve kamu kurumlarında çalışan mimarların yanısıra girişimci mimarların da katıldığı gecede 10. Yıl Marşı'nın  hep bir ağızdan söylendiği anlarda coşku doruğa çıktı. Hafızalara kazınan şiirlerini ve bir çok yorumcuyu üne kavuşturan eserlerini orkestrasıyla birlikte seslendiren Ahmet Selçuk İlkan, “Böyle güzel ve özel bir günde Cumhuriyet şehri Adana'da sizlerle birlikte olmak benim için de çok özel. Cumhuriyetimiz ilelebet bu coşkuyla yaşasın” diye konuştu. Gecenin sonunda bir de salsa gösterisi gerçekleştirildi.