Yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen ve dünyanın en etkili 160 bin bilim insanının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışma, Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda yürütüldü ve "Plos Biology" isimli bilimsel dergide yayımlandı.

Liste, ABD ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterlerin dikkate alınarak hesaplanması ile oluşturuldu. Hazırlanan liste, alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının, akademik performansı değerlendirilerek ve 1996 - 2019 yılları arasında "Scopus Özet" ve "Atıf Veri Tabanı" üzerinden elde edilen bilgilere göre belirlendi.

PROF. DR. ADEM ERSOY 2 LİSTEDE YER ALDI

Makale sayısı, h - indeksi, çok yazarlı yayınların hm - indeksi, atıf / makale oranı gibi bilimsel göstergeler ışığında yapılan hesaplamaların ardından, her bilim insanının çalışma alanı için "Yıllık Etki" ve "Kariyer Boyu Etki" şeklinde iki tür sıralama listesi oluşturuldu. Adana Alparslan Türkeş Bilim Teknoloji Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Adem Ersoy'un her iki listede de yer alması ayrıca dikkat çekti.

Prof. Dr. Haşim Kelebek de “Yıllık Etki” listesinde yer aldı.

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde yer almayı hak kazanan öğretim üyelerini, başarılarından dolayı tebrik etti. ATÜ öğretim üyelerinin yaptıkları çalışmalarla adından söz ettirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Tümay, “Elde ettiğimiz bu başarıların katlanarak devam edeceğini umut ediyorum” dedi.

İlgili listeye adresinden ulaşabilirsiniz.