Adana'nın İmamoğlu ilçesinde, 5 yıl önce hobisi olarak başladığı 10 tavşan ile binlerce tavşan üretimini gerçekleştiren Kasım Mesutoğlu (40), öğretmenlik mesleğinden ayrılarak devlet desteğiyle tavşan yetiştiriciliğine yatırım yaptı. Mesutoğlu, 5 yıl önce 3 bin 500 TL sermaye ile 10 tavşan ile işe başladı. Hobisi olan tavşan yetiştiriciliğini ekonomiye dönüştüren Mesutoğlu, 10 tavşanı 5 yıl içinde 4 bin tavşana çıkardı.

A W207707 04

GERÇEK BİR BAŞARI HİKAYESİ

Mesutoğlu, "Başlangıçta 10 tavşan ile işe başladım. Şu anda 4 bin anaç tavşanımız var. Çiftliğimizde tavşanlar artınca birçok kişiye bu işi göstererek alım garantisi sağladık ve diğer üreticileri sektöre kazandırdık. Şu anda 78 üreticimiz tavşan üretim çiftliği kurdu ve ürünlerini bize satıyorlar. Tavşan yetiştiriciliği, yüksek getirisi olan bir iş. Dünyada en az yem tüketen ve en çok kilo alan hayvanlardan biri tavşanlar. Özellikle turistler ülkemizde tavşan etine ilgi gösteriyor. Turizm bölgelerindeki restoranlarda talep oldukça yoğun" şeklinde konuştu.

Sasa Polyester’den (SASA) sermaye artırımı kararı Sasa Polyester’den (SASA) sermaye artırımı kararı

BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Mesutoğlu, 78 kişinin üretime başlamasıyla binlerce kişinin istihdam edildiğini de belirtti. Pastane sektöründen tavşan yetiştiriciliğine geçen Şuayip Özbulut, "Pastane sektöründen daha fazla getiri elde ediyorum. Tavşan yetiştiriciliği hem stres atıyor hem de para kazandırıyor. 700 bin TL gibi bir yatırım yaptım ve 9 ay içinde anaparamı çıkardım" dedi.

Tavşan üretimine 100 dişi ve 33 erkek tavşan ile başlayan Emrah Dağlı ise, "133 tavşan ile işe başladım. 4 ayda ilk yavrularımızı aldık. Alım garantisi olduğu için ben de üretime başladım. Besi işi aslında büyük ve küçük baş hayvan yetiştiriciliği gibi ancak tavşan yetiştiriciliği daha karlı bir iş" şeklinde konuştu.

Editör: Kemal Soner