Başkan Yağmur, belediyelerin koyun satış yerlerini ve kesim alanlarını belirlerken esnafın görüşünü almadan hareket ettiğini ifade etti. Ayrıca, kesimcilerin belirlenmesi sürecinde adil bir yaklaşım sergilenmediğini ve bazı kişilere ayrıcalık tanındığını öne sürdü.
Müftülüğün kurban pazarı ve kesim sürecine müdahil olmasını eleştiren Yağmur, bu konuda hangi yönetmelik veya kanuna dayanılarak hareket edildiğini öğrenmek istediklerini belirtti.
Kasaplar Esnaf Odası: Kamu Kurumu Olarak Dikkate Alınmalı
Yağmur, Adana Kasaplar Esnaf Odası’nın 5362 Sayılı Yasa ile kurulu bir kamu kurumu olduğunu ve oda üyelerinin kamu hizmeti verdiğini hatırlatarak, belediyelerin karar alırken STK’ları ve ilgili meslek odalarını dikkate alması gerektiğini vurguladı.
Yüreğir Belediyesi’ne Eleştiri
Özellikle Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ve özel kalem müdürüne ulaşmak için defalarca telefon açtıklarını ancak randevu taleplerine dönüş alamadıklarını belirten Yağmur, belediye başkanlarının sahada görünmelerinin yeterli olmadığını, icraat gerektiğini söyledi.
Adana’nın İhtiyacı: Canlı Hayvan Pazarı ve Modern Kesimhane
Başkan Yağmur, Adana’nın en büyük eksiklerinden birinin modern bir canlı hayvan pazarı ve kesimhane olduğunu belirterek, bu ihtiyacın karşılanması için belediyelerin somut adımlar atması gerektiğini ifade etti.
Belediyelere Net Mesaj: Adana Sahipsiz Değildir
Yağmur, belediye başkanlarının asli görevlerini yerine getirmesi gerektiğini ve çöp toplamak, asfalt dökmek gibi hizmetlerin zaten yapılması gereken işler olduğunu belirtti. Kurban Bayramı’nda Adana’nın rezil edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yağmur, esnafın sahipsiz olmadığını ve belediyelerin STK’larla iş birliği yaparak hareket etmesi gerektiğini söyledi.